Акафист Святому Духу

Кондак 1

Прииди́те, ве́рнии, Ду́ха Свята́го просла́вим соше́ствие, И́же от Оте́ческих недр на апо́столов изли́вся я́ко вода́ми, богове́дением покры́ зе́млю, и живоно́сныя благода́ти богоусыновле́ния, и го́рния сла́вы сподобля́ет чи́сте притека́ющих к Нему́, освяща́ет же и обожа́ет зову́щих:

Прииди́, Уте́шителю Ду́ше Святы́й, и всели́ся в ны.

Икос 1

А́нгели на небеси́ све́тлыми хора́ми Ду́ху Свято́му несмолка́емо сла́ву пою́т, я́ко Исто́чнику жи́зни и Све́ту невеще́ственному, боже́ственными мо́лниями мир просвеща́ющему. С ни́ми же и мы прославля́ем Тя, Ду́ше непостижи́мый, за вся я́вныя и та́йныя ми́лости Твоя́, и смире́нно про́сим блаже́ннаго осене́ния Твоего́:

Прииди́, Све́те и́стинный и Ра́досте духо́вная; прииди́, росоно́сный О́блаче и Красото́ неизрече́нная. Прииди́, и приими́ я́ко куре́ние благово́нное хвалу́ на́шу; прииди́, и даждь нам вкуси́ти ра́дость явле́ния Твоего́. Прииди́, и сотвори́ сей день днем милосе́рдия Твоего́; прииди́, и возвесели́ нас оби́лием даро́в Твои́х. Прииди́, Свя́тость безме́рная, и вся́ку скве́рну дале́че от нас отжени́; прииди́, ве́чное со́лнце незаходи́мое, и оби́тель Твою́ в нас сотвори́.

Прииди́, Уте́шителю Ду́ше Святы́й, и всели́ся в ны.

Кондак 2

Виде́нием о́гненных язы́ков, во све́те и дыха́нии бу́рнем и радостотво́рнем сни́де Дух Святы́й на апо́столов. Пла́менем Его́ объя́тии, ры́бари мир весь в Це́рковь Христо́ву призва́ша, бе́ды на су́ши и вода́х ра́достно те́рпяще, лю́тых смерте́й не убоя́шася, и во всю зе́млю изы́де веща́ние их: Аллилу́иа.

Икос 2

Ча́ша дождеро́дно огнеточи́вая, изли́вшаяся на апо́столов в го́рнице Сио́нстей: Тебе́ пое́м, Тебе́ благослови́м, Тебе́ благодари́м, Бо́же Ду́ше Святы́й, низпосли́ и на нас Прему́дрость Твою́:

Прииди́, Освяти́телю и Храни́телю Це́ркви; прииди́, и даждь еди́но се́рдце и еди́ны уста́ ве́рным Твои́м. Прииди́, и воспламени́ на́ше хла́дное и безпло́дное благоче́стие; прииди́, и разжени́ огустева́ющий над земле́ю мрак безбо́жия и нече́стия. Прииди́, и даждь нам вкуси́ти, я́ко Благ еси́; прииди́, и наста́ви нас на вся́ку и́стину. Прииди́, и вся помышле́ния на́ша покор́и влады́честву Твоему́; прииди́, Му́дросте непостижи́мая, и Е́юже ве́си судьба́ми спаси́ нас.

Прииди́, Уте́шителю Ду́ше Святы́й, и всели́ся в ны.

Читать далее...